Biologi

biologi.jpg

 

Syftet med våra aktiviteter

Vi vill stimulera ett intresse för naturvetenskap genom att låta eleverna med egna upplevelser, känna förundran och gärna även en ökad nyfikenhet. 

Kittla dina sinnen

Syftet med våra aktiviteter är att stimulera ett intresse för naturvetenskap genom att låta eleverna med egna upplevelser, känna förundran och gärna även en ökad nyfikenhet. Vi tar emot besökare från förskola till folkhögskola och anpassar aktiviteterna efter respektive grupp. Vi tycker det är viktigt att våra besökare får möta en person som brinner för sitt ämne och som kan förmedla detta med intressant förpackad fakta.

Besök oss i det gröna

Vi finns i Naturens Hus som ligger vid Brunnsvikens strand mitt emot Haga slott. Här kan man uppleva såväl tropisk hetta som att bekanta sig med den glupska trollsländelarven eller undersöka våtmarkens kemi och biologi. Vår pedagogiska arena ligger i Bergianska trädgården där man kan uppleva natur från olika delar av världen.

Låna utrustning och ge er ut i Nationalstadsparken

Våtmarken i Bergianska trädgården kryllar av liv och ängen av vackra former och färger så varför inte ge dig ut med din skolklass? Vetenskapens Hus har i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm tagit fram två lärarhandledningar; "Pedagogik i Nationalstadsparken".  Läs mer om hur du bokar och ladda ned lärarhandledningar.

Våtmarken

Vetenskapens Hus har sedan 2010 ett samarbete med Svensk Våtmarksfond, med syfte att öka kunskaperna om våtmarkernas viktiga roll. Projektet tar avstamp i utveckling av en pedagogisk verksamhet kring den nya våtmarken i Bergianska trädgården i Stockholm. Läs mer om våtmarken.

På nätet

Vill du läsa mer om vad som händer hos oss så kan du besöka oss på Naturens Hus Bloggen eller på Facebook. Du kan också ta del av några av våra externa uppdrag för skolor eller andra uppdragsgivare. Vi både undervisar och utvecklar nya skolprogram för målgruppen, men har genom åren även hjälpt till med andra uppdrag, som att ta fram pedagogiska vandringar. En natur- och kulturstig i Hjorthagen samt en natur- och miljöstig vid Enskedefältets skola. Om du tänker besöka Torphagen i vår närhet kan du ladda ner det material om området som vi har tagit fram på uppdrag av Statens Fastighetsverk.

Eller med mobilen

Nu har vi tagit fram en mobilvandring runt den nya våtmarken i Bergianska trädgården. Det är möjligt att sitta hemma vid datorn och ta del av informationen.

Se vårt utbud

Vårt gröna skolprogram har grön biologi men även miljö- och geologiaktiviteter. Sök i aktivitetsbanken bland aktuella Skolprogram i biologi och se också våra lärarfortbildningar.

Kontakta oss

Med dina frågor och bokningar: Mejla naturenshus@vetenskapenshus.se eller ring på 08 - 16 70 30.

Hoppas vi ses

Ann Franzén, e-post: ann.franzen@vetenskapenshus.se, 073 - 460 80 10